מחמאות לחברות שלבושות בחוסר צניעות

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 05/08/09 15:37 טו באב התשסט

שאלה

שלום. אני נמצאת בחברה לא הכי דתית. ויש לי שאלה.. כשמישהי-זה יכול להיות אחותי או כל אחת אחרת- מתלבשת לא צנוע או טיפה לא צנוע והיא שואלת אותי על הבגד האם הוא יפה או שרוצה שאמליץ לה מה ללבוש... מותר לי לתת לה מחמאות על בגד שהוא לא הכי צנוע??? פעם כשהייתי בחברה ממש לא דתית כל הזמן ניסיתי למנוע מעצמי לא לתת מחמאות על דברים שהם למעשה אסורים או לא צנועים כ,כ... והרגשתי שאני נמצאת כך ללא חברה.. מה עליי לעשות? האם אני יכולה לעודד או להחמיא לאנשים שהם לא דתיים והם לא אוהבים לשמוע תוכחות?

תודה מראש.וחג אהבה שמח!

תשובה

בס"ד

אם הדבר הוא יפה בענייך את יכולה לומר שהוא יפה, אבל אני לא מצליח להבין איך יכול להיות שחברה, אחות, או לא משנה מי- כשהיא "חצי ערומה" זה יכול להיות יפה בעניי מישהו.

לכי עם האמת שלך, ואל תפחדי שיהיה לך חברה או לא כי אנשים יודעים להעריך את מי שהולך עם האמת שלו בשלמות עד הסוף, וזו הדרך הנכונה לרכישת חברה אמיתית וכנה.

בהצלחה
ושנה טובה