מוזיקה בשלושת השבועות

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 20/07/06 15:14 כד בתמוז התשסו

שאלה

שלום !!

אני נערה מבית דתי , אך בביתנו ישנו חופש לאדם

אני בשנים האחרונות זוכרת את עצמי שומעת מוזיקה בשלושת השבועות , השנה החלטתי להתחזק וקיבלתי על עצמי לא לשמוע

זה קשה לי מאוד א חברותיי איתן אני מסתובבת שומעות מוסיקה ב כי זה דבר שלא הייתי רגילה אליו

שאלתי היא : האם איסור שמיעת מוסיקה הוא מנהג או הלכה ?

ומה בכוחי לעשות כדי להצליח בזה

אודע אם תענו לי מהר כי זאת שאלה בת זמנה

בתודה בתאל

תשובה

האיסור לריקודים- מופיע בשולחן ערוך. מוסיקה הנשמעת ממכשירים אלקטרוניים (רדיו דיסק, M.P.3 וכדומה- לא מופיעה במקורות מלפני עשרות שנים, אך פוסקים בני זמננו מתיחסים לכך, וכותבים לאסור.
את צריכה שלא להשמיע מוסיקה, ולהשתדל שלא ללכת למקומות בהם נשמעת מוסיקה. אם את אצל חברתך, והיא מפעילה מכשיר המשמיע מוסיקה, אינך צריכה לצאת. אם היא חברה טובה, את יכולה לבקש ממנה להנמיך את הקול כי את נוהגת לא לשמוע מוסיקה בימי בין המצרים. נראה לי שחברה טובה תתחשב ברצונך...