מה שכתבתם לגבי מכירת מצנם (טוסטר)

חדשות כיפה רבני כושרות 05/04/11 22:47 א בניסן התשעא

שאלה

פעם שאלתי ת"ח לגבי הכללת כלים במכירת חמץ. הוא אמר לי שאם מוכרים כלים לגוי חייבים להטביל אותם לאחר פסח.

אשמח להתייחסותכם.

כל טוב,

אורית

תשובה

שלום וברכה!

הערתך היא אכן נכונה, וכדאי לדעת שאם מוכרים את הכלים לגוי צריכים להטבילם לאחר הפסח.
אולם בטוסטר מצנם נשארים פרורים של חמץ וודאי ולא ניתן לנקותם, לכן מו"ר הרב אליקים לבנון פוסק למכור וא"צ להטביל לאחר מכן, מכמה סיבות.

גם הרב משה פיינשטין באגרות משה התיר שימוש בטוסטר מצנם בלא טבילה כיוון שהלחם ראוי לאכילה לפני שמכניסים אותו לטוסטר.

חג שמח!

www.kosharot.co.il