מבחנים בצבא

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/01/08 13:19 ז בשבט התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

ישנה שאלה שמציקה לי ולעוד רבים מחברי כבר זמן רב. כחלק ממסלול הסמכת לוחם החי"ר על החייל לעבור בחנים מסויימים (עיוניים ומעשיים). ללא הסמכה החייל לא יעלה לתעסוקה מבצעית, ולא ישרת כלוחם במערכת החי"ר הסדירה ובמילואים. לקראת סוף פרק הכשרת הלוחם, נוטים חיילים ומפקדיהם לחפף בבחנים אלו, ובעצם לרמות בהם כדי להסמיך את החייל. השיקול המנחה אותם הוא שבסך הכל החייל מוכשר ללחימה, ושכל חייל המוסמך ללחימה הוא עולם ומלואו, ומה בכך אם הוא עבר בוחן זה או אחר. מסיבה זו הם מרשים לעצמם לרמות בבחנים.

נדגיש, כל זה הוא רק במצב של בדיעבד, לכתחילה השאיפה שכל החיילים יצליחו בכוחות עצמם.

מה דעת הרב בנושא? אודה מאוד לרב אם ירחיב מעט ויפרט את הטעמים לאיסור או להיתר.

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום,

אינני מבין מדוע אתה מבקש ממני שארחיב, הדברים פשוטים ואינם צריכים הסבר:
כל רמאות אסורה ויש בה גניבת דעת.
אינני מבין מה ההיתר האחר!!!!

פשוט!

בברכה,

שי