לשים גרטל?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/05/06 18:18 כג באייר התשסו

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

מה העניין בלשים בעת התפילה את הגרטל?

שמעתי שזה בא להפריד בין הערווה לבין הלב,

האם זה הכל?

מה דבר הסוד שבכך?

תשובה

בס"ד

אנחנו לא נוהגים לשים גרטל. אבל כך נוהגים החסידים ומשמעות הענין היא שצריך גם הכנה לתפילה וגם הפרדה בין הלב לערווה. דהיינו לדעת כי ה'ערווה' היא צורך החיים. אין אפשרות בלעדי הערווה כידוע, אבל היא לא שייכת לעולם התפילה. לכן יש צורך בהפרדה.

ההפרדה קיימת על ידי הבגדים שאנחנו לובשים היום שהם הדוקים ומפרידים בין הלב לערווה. ולכן רוב העדות לא נוהגים לשים גרטל בעת התפילה. כי זה כבר מופרד. רק מי שלובש חלוק ולא לובש מתחתיו כלום חייב בחגורה או גרטל זה.

המחמירים בזה נוהגים כך כדי לעשות הכנה לתפילה ולהיות מודעים להפרדה הזאת שבעיננו היא חלק מהחיים ולא חלק מהתפילה.

אם אתה רוצה לקבל על עצמך לשים גרטל בתפילה ולא נהגו כך ההורים שלך. תעשה כן ותאמר שזה בלי נדר.