לשון הרע

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 23/07/04 13:56 ה באב התשסד

שאלה

יש לי שני חברים: דביר ואלעד. בזמן האחרון אלעד כל הזמן רוצה להגיד לי לשון הרע על דביר, אבל כל פעם שהוא מתחיל אני משתיק אותו כי אני לא רוצה לשמוע לשון הרע. אמרתי לדביר שאלעד רוצה להגיד לי עליו לשון הרע, והוא ביקש ממני לא להשתיק את אלעד כדי שאוכל להגיד לדביר מה אלעד חושב עליו... אני לא יודע מה לעשות! להמשיך להשתיק את אלעד, או לעשות מה שדביר אמר לי. הבעיה במה שדביר אמר לי זה שאם לא אשתיק את אלעד, אני בעצם נותן לו לחטוא...

אודה לך אם תענה לי למרות מורכבות השאלה...

תשובה

שלום רב
שאלתך יפה ונכונה מאחר שדביר מבקש לשמוע את טענתו של אלעד ע"מ לתקן את הדרים הרי יש באפשרוותך להיות שליח טוב בכך שתסביר לאלעד שאינך סתם שומע לשון הרע אלא הינך פועל כשלוחו של דביר
שבת שלום
מיכאל ברום