לעבור אולפנא

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/12/07 22:31 כא בטבת התשסח

שאלה

לרב שלום , ותודה רבה!

אני בת דתי'ה בת 14-15, אני גרה בעירת פיתוח.

אני מאוד מנסה לשמור על מצוות ותורה. אבל בזמן האחרון אני מגלה שכ"כ קשה לי! אני לומדת באולפנה בעיר שלנו. וזה כ"כ קשה לשמור שם תורה.. כי ישם אפילו בנות חילוניות שלומדות שם וזה מביא לחץ חברתי. ואני מוצאת את עצמי מסתובבת איתם, כי הם החברות היחידות שיש לי בעיר הזאת . למרות שיש לי קצת חברות שגם הם מנסות לשמור . אבל גם להם קשה.. וגם הם מידרדרות. ואני פשוט לא יודעת מה לעשות! כי אין . זה החברה היחידה שיש לי כאן. ואני כ"כ לא רוצה את זה! והאופצי'ה היחידה שיש לי זה לעבור לפנימי'ה. שזה ניראה לי מאוד קשה ומסובך. וגם אני לא כל כך בטוחה שבפנימיה יהיה לי יותר קל. ושאולי גם שם יהיו בנות שידרדרו אותי. ואני מחפשת אולפנא כזאת . שאין שם בנות שממש חזקות בתורה ומצוות. אבל בנות כמוני.. שמנסות להתקדם ולא להידרדר.. ושלא יהיו שם בנות שידרדרו אותי.

מה הרב חושב.? זה שווה לעזוב את הבית בשביל זה ? ואני לא מאוד רוצה את זה.. כי בכל זאת אני רוצה לגור בבית שלי!אבל אני מפחדת להידרדר! לימצוא את עצמי כמוהם! כל היום עם בנים והדבר היחיד שמענין אותם זה איך הם ניראות!

הרב יחול להמליץ לי על איזה שהיא אולפנא כזאת?

מה הרב אומר?

וזה שווה לעזוב את הבית ??

תודה רבה !

תשובה

ב"ה

שלום

הכל תלוי ברצונך הפנימי.
לא חייבים לעבור אולפנא בשביל להשאר חזקים.
אפשר לפנות לצוות החינוכי, בטח יש שם משיעזור לך להתקדם. אפשר ללכת לשיעורים קבועים, להקפיד על לימוד יומי.
אפשר לגבש את קבוצת הבנות השומרות באמצעות שיעור כזה או אחר, ועוד.
מצד שני - קל יותר - ואולי נכון יותר בשלב הראשון של הבנין האישי ללכת למקום אחר ולהשקיע בבניה אישית.
לכן, הכל תלוי בך! אין אדם למד תורה אלא במקום שלבו חפץ.
תוכלי להתקדם גם בבית ספר בו את לומדת, ולאחר התיכון ללכת לשירות לאומי במקום מוגן ולהקדיש שנה ללימוד במדרשה.
הכל תלוי בך!

בהצלחה,

שי