למה נשים אשמות?

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 14/07/03 09:48 יד בתמוז התשסג

שאלה

יש לי שאלה,

אני לא מבין משהו, למה בכלל ה' יצר את הנשים

בצורה שהם יגרמו לגברים להסתכל עליהם?

אני לא מבין את הצד של הנשים.

אני לא מבין למה הם אשמות כביכול, ולא יכולות

להראות את היופי שלהם.

להמ נוצר אז היופי? למה הקב"ה גרם לכך שאם אישה מתלבשת בצורה לא צנועה זה פוגע בגבר,

ואם גבר מתלבש בצורה לא צנועה , זה לא פוגע ממש בגבר.

הרב, אם אפשר שהרב יאריך קצת ויסביר לי.

כי אני לא מבין את המטרה של היופי הנשי

תודה

יוני

תשובה

ליוני שלום רב!
אין ספק ששאלתך דורשת העמקה בכל הסוגיא הזו, מאחר והתכונה הבסיסית של הגבר היא הרצון להשפיע ולתת הרי הוא יעשה זאת דווקא כלפי האישה שהוא בחר אשר מוצאת חן בעיניו הן ביופי החיצוני והן ביופי הפנימי של אופייה ותכונותיה,
אין ספק שיופי זה הוא חשוב מאוד לחיי הנישואים ומוסיף רבות להרמוני בין בני הזוג.
חשוב לדעת שעניין זה הוא פנימי לכל זוג וזוג ואין שום עניין שדבר זה יקבל ביטוי במערכות שהם מחוץ לנישואים ולכן חובת הצניעות של האישה קיימת כלפי חוץ אבל לא כלפי בעלה שם זה הפוך.
נקודה זו מחייבת גם את הגברים וגם את הנשים, את הגברים בכך שכל אחד ישתדל להסתכל על אשתו ולא בנשים אחרות ואצל נשים ע"מ לא למשוך תשומת לב מיותרת חשובה הצניעות
מכאל ברום