ללא נושא

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 09/07/03 02:30 ט בתמוז התשסג

שאלה

כבוד הרב,

כתבתי לך השבוע על המדריכה שלי, אתה מבין שהיא עכשיו אדם טוב, היא כ"כ למדה מזה ועלתה, סוף שנה היא באה לעשות לנו מסיבת פירדה והיא כתבה מכתב, היא כתבה כמה צריך לדון אדם לכף זכות, שגם רשע גמור אפשר למצוא בו טוב ולהעצים אותו, ושרשע גמור זה אדם שלא עמד בשום ניסיון...

המדריכה הזאת עושה לי טוב, תמיד קל לי לסלוח לה, קשה לעזוב אדם שבנה הרבה ממך,

מה יותר חשוב להחזיר טובה למי שעשה לך טוב או להתרחק כי הוא טעה כמה פעמים ועכשיו רק עולה משם?!

בכלל איך אני יודעת לאיזה אדם ללמד זכות ומאיזה בן אדם להתרחק?!

תודה רבה,

ושוב שלא יופיע באתר בבקשה...

תשובה

שלום רב:
מידת הכרת הטוב היא בהחלט חשובה ונכונה וכן מידת לימוד זכות.
אין לי ספק שאת צודקת בכך שראוי שתכירי טובה למדריכה וכן תלמדי עליה זכות.
יחד עם זאת נראה לי שהקשר ביניכם נברא בצורה לא בריאה ולכן כדאי להתרחק.
חשוב לדעת שגם כאשר מכירים טובה ומלמדים זכות אין זה אומר שצריכים להיות בקשר
מיכאל ברום