לימוד נגינה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 06/01/15 22:31 טו בטבת התשעה

שאלה

שאלה זו נשאלת כשאלת המשך על השאלה האם בן יכול ללמוד נגינה עם מורה(בת)?

מהו הדין כאשר התלמיד הינו בן 13, המורה בסביבות גיל העשרים, הם לומדים בחדר סגור ונפגשים פעם בשבוע לחצי שעה?

תשובה

שלום וברכה,
שאלתך טובה וחשובה.
בלימוד נגינה במקרה שהצגת, עשויה להיות בעיה של איסור ייחוד.
כאשר בן ובת נמצאים בחדר סגור יחד יש בזה איסור ייחוד. ששורשו הוא מן התורה (באשת איש), ובית דינו של דוד המלך גזרו אף על הייחוד עם רווקה.

אם מונעים את איסור ייחוד, על ידי שיש אנשים נוספים שיכולים להיכנס בכל עת לחדר, יש מקום להקל בלימוד זה, רק כאשר שומרים על אוירת לימוד רצינית, ולא מגיעים למציאות של קלות ראש חלילה.

אם הקשר תוך כדי הלימוד מגיע לקשר רגשי מעבר ללימוד הטכני, עשוי להיכנס כאן איסור נוסף, של קלות ראש עם אישה. שנאסר מכלל איסור: "לא תקרב לגלות ערווה", כפי שכתבו הרמב"ם השולחן ערוך ושאר הפוסקים.

בהצלחה רבה,