להתייאש או לא?!

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 01/07/07 22:31 טו בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד..

שלום רב =]

יש לי שאלה ואשמח לקבל תשובה..אז ככה:

אם לדוגמא, אני רוצה להגיע לאנשהו באוטובוס (סתם דוגמא כדי שתבינו את מהות השאלה שלי..), ואני יושבת בתחנה, מחכה מחכה ומחכה לאוטובוס הרבה זמן. אחרי שהוא בא יש פקקים, קיצר, כל דבר אפשרי קורה כדי לא להגיע. השאלה שלי היא כזו:

כשקורים דברים בסגנון הזה, שמהווים מכשולים כדי להגיע למטרה, האם עלי לראות בכך סימנים מה'- שמה שנאי עושה לא טוב, או שמא ההפך, שהוא מעמיד בפניי מכשולים כדי שאוכל להתקדם ולהגיע למטרה למרות הכל.

תודה מראשש =]]

תשובה

שלום רב,

אין בכך שום סימן, לפעמים מכשולים הם דבר מקרי ויש פעמים שיש מניעות במכשולים ויש פעמים שהאדם עומד בנסיון בשאלה האם ישתדל, קשה לדעת בכל מקרה מהו ההסבר.לה' הפתרונים

כל טוב, חיים רטיג , ישבת ההסדר "בינות" רעננה