כתיבת ספר תורה לעצמו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/02/16 15:31 כ באדר א'

שאלה

"הבנתי שצריך שכל אדם יכתוב ספר תורה לעצמו, ואילו מלך כותב ספר נוסף.

בפועל,

1. האם נהוג לבצע מצווה זו כיום?

2. האם היום יש תהליך מסודר לקיים מצווה זו? האם יש קורס מיוחד לזה?

3. אם כן ואם לא, אם אני רוצה לקיים מצווה זו איך עלי להתחיל?"

תשובה

1. לא. כיון שספר תורה הוא מאוד יקר. ויש מהראשונים שכתבו שעיקר המצווה היא בשביל שיוכל ללמוד, וממילא היום המצווה היא שיקנה לו ספרים ללמוד (חומש, נ"ך, משניות, ספרי הלכה וכיוצא באלו).
2. מי שרוצה לקיים כתיבת ספר תורה כפשוטה, צריך ללמוד כתיבת סת"ם ולכתוב או לשכור סופר שיכתוב עבורו או לקנות ספר תורה.