כשרות

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 16/01/15 11:32 כה בטבת התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

קניתי שוקולד בסופר של ritter sport האם הכשרות שלו היא טובה רשום ברלין גרמניה ובאישור הרבנות הראשית לישראל

בברכה ותודה שבת שלום ומבורכת

תשובה

שלום וברכה
אינני מכיר את השוקולד הנ"ל ספציפית.
אך גוף הכשרות של רבנות ברלין באישור הרבנות הראשית לישראל, משמעותו שהשוקולד כשר, אך לא בהכרח הוא מהדרין.

זאת אומרת, שמותר לאוכלו, אך מי שמקפיד על כשרות מהדרין - ראוי שלא לאוכלו, משום שייתכן מאוד שיש בשוקולד אבקת חלב נוכרים, בישולי נוכרים לקולא (כדעת הרמ"א) וכול'.

בברכה רבה
הלל