כשרות

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 15/08/12 10:33 כז באב התשעב

שאלה

שלום,

במשרד שבו אני עובדת החליטו לשנות את המכולת ממנה קונים את מצרכים בסיסיים כגון: חלב, קפה סוכר... למכולת שמכרה בפסח לחם ואני אישית החרמתי אותה.

השאלה אם מבחינה הלכתית מותר לי כיום לאכול ממנה (אולי מוצרים שעמדו הרבה זמן על המדף פחות..?!)

2. יש במשרד טוסטר אובן.. מותר לי לחמם בו עם נייר כסף? ובמידה ויקנו מיקרו.... כל עוד הוא חדש ואני יודעת שהעובדים (משרד קטן) לא חיממו בו טרף ממש אלא אוכל "לא כשר"... יהיה מותר?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום

א.עדיף שלא, אם אין ברירה אפשר אבל דברים שיש להם חיי מדף ארוכים צריך לבדוק את תאריך היצור שלהם.
ב. במיקרו אפשר בתוך שתי שקיות, בטוסטר אפשר אם הוא נקי ולא השתמשו בו ב24 השעות האחרונות, בדיעבד אם אי אפשר לוודא שלא השתמשו בו ב24 השעות האחרונות ניתן לנקות היטב עם חומר ניקוי ולהכניס עטוף היטב בנייר כסף.

כל טוב