כשרות תרופות לפסח

חדשות כיפה מכון שלזינגר 21/03/07 14:25 ב בניסן התשסז

שאלה

בעלי נוטל מס' חודשים את הכדור ציפראמיל מידי יום ביומו. הכדור לא מופיע ברשימת התרופות הכשרות לפסח מה עליו לעשות? זה כדור שהוא מוכרח לקחת.

שנית אני נוטלת כדור ברזל "פוריק היריון" הוא גם לא מופיע שם, מה עלי לעשות?

בתודה וחג פסח שמח וכשר לכם ולכל עם ישראל

תשובה

cipramil כשר לפסח. (עמ' 61 בחוברת התרופות הכשרות לפסח של שירותי בריאות כללית, אך עקב טעות דפוס בתרגום לעברית לא מוצאים אותה במדור העברי).
לגבי ברזל בהריון, מאחר ולא מדובר בתרופה הכרחית, אלא בתוסף מזון, אין שום בעיה לעבור לתכשיר ברזל אחר מרשימת תכשירי הברזל הכשרים לפסח.
ניתן להתייעץ גם עם הרוקח המכיר את התכשירים הכשרים לפסח.

השאלה נענתה ע"י: הרב ד"ר מרדכי הלפרין