כשרות שפתון labello

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 20/08/14 12:47 כד באב התשעד

שאלה

שלום,

רכשתי שפתון ליובש העונה על השם labello. לאחר הקניה התעורר אצלי ספק בנושא הכשרות. אודה לתשובה העונה על השאלה- האם הוא מותר בשימוש? היות ולא הצלחתי לזהות איזשהיא תוית כשרות.. (הכתוביות באנגלית.)

יעל.

תשובה

שלום וברכה,

הכלל בנוגע לשפתונים הוא כזה:

אם אין להם טעם טעים(לדעת רוב בני האדם) - מותר להשתמש בהם אף אם אין עליהם כשרות.

אך אם יש בהם טעם טעים (לדעת רוב בניא האדם) - אסור להשתמש כשאין עליהם כשרות.

באופן כללי, יש שפתונים של חברה זו עם כשרות ועדיף לרכוש אותם.

בברכה רבה,