כשרות באוניברסיטה

חדשות כיפה רבני כושרות 14/03/11 22:48 ח באדר ב'

שאלה

שלום, לא יודעת אם זה המקום המתאים, בכל זאת אני סטודנטית באוני' העברית בהר הצופים. קיימות שם מספר קפיטריות, אחת מהם מוכרת מוצרים של קייטרינג "אטלס" וממה שאומרים המוכרים זה כשר בהכשר רבנות ירושלים. רציתי לדעת האם תוכלו לסייע לי לדעת האם הכשרות הזו טובה? מה דין הירקות העליים בסלטים שלהם? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה! קיטרניג "אטלס" הוא כשרות רגילה של הרבנות ירושלים, יש לכך הרבה משמעויות. אחת הנק' היא שבכשרות רגילה בירושלים במידה ויש נוכרים מתירים להם לבשל אחר הדלקת האש ע"י ישראל. מאכלים כאלו אסורים לאכילה לספרדים. לכן מומלץ להתקשר לקיטרינג ולשאול את המשגיח לגבי סדרי הכשרות, מאחר ויתכן ואין שם נוכרים המבשלים. בנוסף ראוי ונכון לשאול על צורת שטיפת ירקות עלים. אמנם לקיטרינג יש כשרות אך צריך לבדוק גם את תעודת הכשרות במקום הקניה של האוכל.

בברכה הרב משה כ"ץ
www.kosharot.co.il