כפית בפה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/09/16 23:45 כב באלול התשעו

שאלה

שלום רב

רציתי לדעת מה דין כפית בשרית שלקחו בה תבשיל פרווה חם שהוכנסה לפה שהיה מלא במאכל חלבי חם (שוקולד חלב חם)

ומה דין הסיר הבשרי שהוכנסה אליו מיד לאחר מכן לאותו תבשיל פרווה?

האם יש צורך להכשיר אחד מהם את שניהם או שאין זו בעיה?

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום
א. מה כוונתך "כפית בשרית"? אם לא נגעה בבשר חם ב24 שעות האחרונות - [אין בעיה בשלב ההכנסה לפה].
ב. אם בשרית ממש - סביר להניח שאם השוקולד נמצא בתוך הפה, חומו נמוך מ45 מעלות, שכן חום כזה מעורר סלידה כמעט אינסטינקטיבית, ולכן [אין בעיה כלל בשלב זה].
ג. לגבי הסיר הבשרי (האם בושל בו בשר ב24 שעות האחרונות?) בסוף הסיפור - אם הכפית הייתה נקיה [אין בעיה בתבשיל ובסיר].
ד. אם לא הייתה נקיה - סביר להניח שכמות השוקולד על הכפית קטנה מכחצי אחוז של התבשיל ולכן [אין בעיה כלל בכפית, בסיר ובתבשיל].
(מקורות: שולחן ערוך יורה דעה סימן צד ונושאי כלים שם)