כניסה לכנסייה- דחוף

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 21/07/03 04:46 כא בתמוז התשסג

שאלה

שלום וברכה לצוות בית ההוראה!

אני שוהה כעת בחו"ל עם בעלי וחברים. התעורר ביננו ויכוח אם מותר להכנס לכנסייה. אני לא הסכמתי להכנס אך לא ידעתי מה טעם האיסור.

אשמח מאוד אם תוכלו לתת לי תשובה מהירה על מנת שאני יוכל לתת להם ולי תשובה שתספק את התנגדותי ולא נגיע לידי מכשול.

תודה רבה.

תשובה

שלום רב.
אסור להיכנס לכנסיה,
1. כתב ה"חכמת אדם": "כיון דבית עבודה זרה אסור בהנאה, אם כן אסור לכנוס בתוכה... ומצווה להתרחק שלא ילך נגד הפתח בתוך ד' אמות ואסור... להסתכל בנויה".
2. שולחן ערוך: "אסור להסתכל בנוי אלילים כיון שנהנה בראיה" וברכי יוסף "ומכאן איסור מפורש לנכנסים לבתי עבודת כוכבים לראות בנוייהם".
3. הרמב"ם: "אסור ליכנס לעיר שיש בה עבודה זרה וכל שכן לדור בה... לפיכך יוודע לך שכל עיר של אומה שיהיה להם בה בית תפילה שהוא בית עבודה זרה בלא ספק אותה העיר אסור לעבור בה בכוונה, וכל שכן לדור בה, אבל אנחנו תחת ידיהם בעוונותינו ושוכנים בארצם אנוסים, נתקיים בנו מה שנאמר 'ועבדתם שם אלוהים מעשה ידי אדם עץ ואבן', ואם העיר דינה כן קל וחומר דין בית עבודה זרה עצמו שהוא אסור לנו כמעט לראותו וכל שכן ליכנס בו"

לכן אסור באיסור חמור להיכנס לכנסיות.
בברכה,
צבי קוסטינר.