כמה שאלות הלכתיות...

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 06/09/11 07:42 ז באלול התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי כמה שאלות...

האם נטילת מים אחרונים צריכה להיות מיוחדת או שכאשר שוטפים ידיים מהלכלוך זה יכול להיחשב למים אחרונים? (או שאם יש לכלוך צריך לשטוף שוב לשם מים אחרונים?)

לפני פירות רטובים: האם צריך ליטול במיוחד או שאם בכללי הידיים שלי נקיות ונטולות לא צריך ליטול? והאם צריך ליטול גם לירקות רטובים?

בכניסת שבת (אחרי שהכנסתי שבת), כשהשיער שלי עוד רטוב ואני יודעת שאם אני אעביר מברשת לא יתלשו לי שערות, מותר להסתרק?

ושאלה אחרונה: לפני כמה ימים עליתי על האוטובוס ושמתי את הרב קו במכשיר, אבל הוא לא עבד והנהג אמר לי ולשאר האנשים לעלות בחינם. האם אני צריכה לשלם על הנסיעה הזאת או שזאת הבעיה של אגד?

תודה רבה!!

תשובה

1. די בשטיפה.
2. צריך ליטול בכלי, במיוחד, וגם לירקות.
3. לא. עלולות להיתלש שערות אלא שאת לא תראי אותן כי הן יידבקו לשיער הרטוב.
4. זה הפסד של אגד.