כיבוד הורים......

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 10/07/03 05:17 י בתמוז התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב!

ככה, קשה לי לנסח את השאלה אבל אני אשתדל....יש לי בעיה עם אמא שלי- היא טיפוס מאוד טוב ונחמד אבל היא נכנסת לתוך החיים-היא לא מרשה לי ללכת עם חברות לרחובות לדוגמא (מאשדוד-), היא רוצה לדעת כל דבר קטן ופשוט מקציבה שעות ולפעמים בכלל לא מרשה לי דברים מסוימים....אני מבינה שהיא דואגת לי אבל לדאגה יש גבולות גם כן;

אני הולכת לעזרא והסניף במרחק 10 דקות מהבית שלי...אמא שלי לא רוצה שאני אלך לשם, ליתר דיוק היא לא מרשה!

ואני לא מבינה למה, הרי זה לא מקום מסוכן והיא אפילו לא יודעת מה עושים שם (שאלתי אותה אם היא יודעת מה עושים שם והיא ענתה שלא, שאלתי אותה אם היא רוצה לבוא לשם ולראות והיא אמרה שלא ) למה היא לא מרשה לי לעשות דברים שהיא לא התנסתה בהם???????.

והאמת היא שכבר נמאס לי להתווכח איתה, באמת כל פעם שאני באה להתווכח עימה היא הופכת את זה לריב ונמאס לי עם המצב הזה...באמת שנמאס!!!

וחוץ מזה, יש את הקטע של כיבוד הורים ...איך אפשר לקיים אותו במצב כזה בו ההורה שלך כופה אותו עליך?

אני מקווה שניסחתי את עצמי כראוי , ומצפה לתשובה

תודה...מ

תשובה

שלום רב!
חשוב מאוד שתמשיכי להסביר לאמא שלך בדרכי נעם ובצורה נעימה וטובה כך שהדברים ייעשו באווירה נעימה בלי לפגוע באמא. מיכאל ברום