כושר בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 05/01/06 02:13 ה בטבת התשסו

שאלה

בשבת האחרונה,מסיבות שונות,הצטברה בי הרבה אנרגיה שרציתי לפרוק אותה באמצעות מספר שכיבות שמיכה.בסופו של דבר,מחשש שזה אסור,לא עשיתי זאת,השאלה לי היא האם מותר לעשות כושר בשבת,בשביל ההנאה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,
ראשית דע כי יש ביסוס לחששך ולכן אשריך שהחמרת על עצמך ועמדת בנסיון.
לעצם העניין,
שו"ע (ס' שא) פוסק כי אסור לרוץ בשבת וגם פוסק במקום אחר שאסור לעשות התעמלות בשבת. עם זאת, האיסור שם נובע מכך שזה משמש לרפואה.
ובמפורש פוסק שם השו"ע שילדים ונערים שנהנים ויש להם עונג מריצה מותר להם לרוץ.

לכן- אם הצורך הוא רפואי- אסור
אם אתה נהנה מזה, זה גורם לך עונג (או במקרה הזה פוטר אותך ממניעת עונג בגלל "אנרגיה עצורה")- לעניות דעתי מותר.

ורצוי להמנע מפעילות גופנית ממושכת והזעה.

ושנזכור שיש לנו גם גוף קדוש...
(אורת ע' פ)

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת
or.tzfat@gmail.com