טבילת נשים באגמים ונחלים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/03/06 14:07 א באדר התשסו

שאלה

אי"ה אישי ואני מתעדים לנסוע לטייל בחו"ל עוד שבועיים. אנחנו נוסעים לסביבה לא עירונית, אלא לטייל בהרים ממש למשך כחצי שנה.

שאלותי הן:

1. מה הן הלכות טבילה במקום בו אין אפשרות למקלחת מסודרת (מגיעים לעיירות רק בערך פעם בשבוע).

2.יש לאורך המסלול נהרות ואגמים, האם אפשר לטבול בהם? מה הגודל בו מותר לטבול? ורמת הנקיות של מקור המים?

3.האם לשבעה נקיים ניתן להשתמש ב"פדים" (סליחה על פרוט היתר) במקום להחליף לבנים כל יום? כיוון שאין אפשרות כזו.

4.למדתי בגמרה התייחסות לכך ששבעבר טבלו גם עם בגדים, אם הלכה זו נוהגת גם היום ואם כן כיצד ניתן לעשות זאת?

בתודה

תשובה

בס"ד

1- אפשר לנגב את הגוף המטלית לחה. העיקר הוא הבדיקה שעל הגוף לא יהיה שום דבר חוצץ.

2- אפשר לטבול באגמים ובלבד שה במקום מוסתר - גם בגלל הצניעות וגם בגלל שצריך מקום שבו הטובלת לא נמצאת בלחץ. כי הנמצאת בלחץ ובחרדה אינה טובלת כראוי. היא מחשקת את פיה וכד'.
בנחלים אפשר לטבול בתקופה שבה אין גשמים. כי מי גשמים מותרים בטבילה רק כשהם לא זורמים.
מבחינת נקיון - העיקר שלא יהיה זפת בקרקעית הים או המקום שבו טובלים.

3- כן.

4- לטבול עם חלוק רחב. גם היום מטבילים כך את הנשים שמתגיירות וצריכות לטבול לפני בית דין.

טיול נעים