חתונה

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 02/08/09 21:30 יב באב התשסט

שאלה

אני מכירה את חבר שלי משירות ואנחנו יוצאים חצי שנה אבל יש בעיה אחד הוא חילנוי ואני מסרותיה דיברנו אתמול עם הורים שלנו הם נתנו לנו את אישור לתחנן. הוא מחכה לאבא שלי שיחזור מחו"ל כדי לבקש את ידי הם כבר מכירים אותו ואני מכירה את משפחה שלו והם ממש חמים והם אוהבים אותי כמו כלה שלהם ואני ניראת להם בת שלא היה להם כי רק יש להם בנים אני מרגישה בבית שלו ודניאל מרגיש ככה אצלי ואנחנו רוצים להיות כבר ביחד ואם יש איזה בעיה אנחנו מדברים על זה כמו כל זוג אחר.

את דניאל הכרתי בשירות לאומי ואנחנו ממש מתאמים אחד לשני ואני רוצה עצה אם להתחתן עכשיו או לחכות.

מה אתה חושב כבוד הרב??

אני אשמח לעצה שלך מה לעשות תודה רבה ושבוע טוב תמי וסליחה על שגיאות כתיב

תשובה

בס"ד

לפי דעתי כדי לחכות קצת, לקחת את בן זוגך למכון מאיר כדי שילמד שם קצת לפני החתונה, יתחזק מעט במצוות הקשורות לבית היהודי, לפחות, ואז להתחתן.
באותו הזמן גם לך כדי ללמוד ולהתחזק במצוות הקשורות לבניין בית יהודי, שאת כאישה יש לך תפקיד מאוד מרכזי בבניינו, אולי ליד החבר שלך במכון אורה.

שיהיה במזל טוב
ותזכו להקים בניין עדי עד לעבודת ה' יתברך.