חתונה בבוקר ערב סוכות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/03/12 19:35 יז באדר התשעב

שאלה

שלום רב,

קראתי במקומות שונים כי חל איסור להתחתן בערב סוכות (י"ד תשרי).

במקום אחד ראיתי שמותר להתחתן עד שעות הצהריים (12 או 13, תלוי אם זה שעון חורף או קיץ).

אנחנו מעוניינים להינשא בבוקר-צהריים של ערב סוכות (י"ד תשרי). האם הדבר מותר?

האם לדעתכם תשובתכם מספקת ומקובלת על הרבנות, או שיש לפנות אל הרבנות ישירות?

אם צריך לפנות לרבנות (בירושלים), האם תוכלו להפנות אותנו לאדם או טלפון ספציפי?

תודה רבה לטורחים לענות,

שניר

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הלכתית הדבר מותר, כפי שעושים חופות בכל יום ששי ערב שבת עד הצהרים. אבל אם בירושלים יש מנהגים מיוחדים יש לכבדם, על כן חובה לקבל אישור מרבנות ירושלים שהיא יכולה לשמור מנהגים המיוחדים לתחומה.
לצערי אינני בקיא במועצה דתית בירושלים, אפשר לפנות למחלקת רישום נשואין מועצה דתית ירושלים, ושם תקבלו את הרב שמטפל בנושא.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון