חתונה אזרחית ולאחריה חתונה יהודית אורתודוכסית

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 04/01/07 13:58 יד בטבת התשסז

שאלה

שלום רב,

אני ישראלי ויהודי ולאחר שהכרתי בחורה יהודיה משוויץ זה למעלה משנה החלטנו להינשא.

שאלתנו היא: לפי החוק בשוויץ (לאור הפרדת הדת מהמדינה) יש צורך להירשם אצל רשם הנישואין בבית העירייה של אותה עיר בשוויץ ולאחר מכן ניתן לקיים חתונה דתית. שאלתי האם לאחר ביצוע הנישואין "על הנייר" אפשרי לעשות חתונה יהודית אורתודוכסית כשרה בישראל?

אשמח לתשובה

תשובה

שלום וברכה
ניתן בהחלט לקיים חתונה כהלכה אפילו לאחר רישום אזרחי לנישואין לכך הדבר נהוג במדינות מסויימות.
ואפילו במקרים שמאיזו סיבה הזוג החליטו לערוך נישואין אזרחיים הם בהחלט יכולים ומומלץ שיערכו נישואין כהלכה והדבר מצוי מאד בקרב עולי חבר העמים ובקרב ישראלים שהחליטו בכל זאת לערוך נישואין כהלכה אפילו לאחר שנישאו אזרחית, וכבר זכיתי בעבר לערוך חופות לזוגות כאלו ושמחתי שבחרו להקים את ביתם על בסיס יהודי הסטורי וכפי שנהג עם ישראל מדורי דורות.
בברכת מזל טוב