חסה מבושלת שלא נבדקה כראוי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/05/03 02:38 כד באייר התשסג

שאלה

בס"ד

שלום וברכה.

הרב כתב בתשובתו לפני מספר ימים י ניתן להקל בחסה שלא נבדקה היטב אם היא מבושלת.

ממה נובעת קולא זו?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

א. חסה לא רגילים לבשל ועל כך לא דיברתי אלא על ירקות עלים שרגילים לבשל.
ב. לא כתבתי שמותר לכתחילה, אלא אם אדם מתארח, בדיעבד אפשר להקל בירקות עלים שחייבים בדיקה מהנימוקים הבאים:
1. אני יוצא מנקודת מוצא שאדם שוטף ובודק את הירקות לפני הבישול, וע"י כך יורדת שכיחות החרקים.
2. נאמר בשולחן ערוך יו"ד סי' פד סעי' ט: עבר ובישל... ואם לאו מותר.
כאמור לכתחילה צריך לבדוק ירקות עלים לפני האכילה או הבישול, ואין להסתפק בבדיקה מידגמית, ראה שולחן ערוך שם סעי' ח.

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן

אתר מכון התורה והארץ:
http://www.toraland.org.il