חלום על אבא שניפטר

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 13/02/11 00:44 ט באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב

שמי לאה בת 27 בימים אחרונים אני חולמת על אבא שלי ז"ל שניפטר ליפני חודשיים במוות פיתאומי מאוד, אני קיבלתי את זה קשה .

יש לי כול הזמן פחדים שאני יראה אותו פיתאום או אחלום עליו .

כמה ימים רצופים אני חולמת עליו.

באחד החלומות שאני באה לבית של הורי ואני מנסה להינס לבית שלהם ולא מצליחה כי אני יודעת שהוא נפטר אך מפחדת שהוא יהיה בבית ושפתחתי את הדלת הוא ישב על ספה ניסיתי לדבר איתו אך ללא הצלחה כי במחשבותי הוא נפטר ולא ניתן לדבר איתו.

בחלום השני חלמתי עליו שהוא מנסה להעביר לי מסר שהבוס שלו מהעבודה חייב לו כסף הוא כול הזמן אומר לי שמאוד כואב לו איך צביקה (בוס מעבודה)לא נתן לנו כסף שהייה חייב לו. הסתכלתי עליו בעניים ואני רואה בעניים שלו מעיין מסך עם ים וגלים , נגעתי בו והוא הייה ממש קר ולבן.

לא ראיתי את גופתו לאחר הפטירה מאוד פחדתי.

מאוד קשה לי היום להיות לבד בבית במיוחד שכבר יורד חושך אני חייבת שבעלי יהיה איתי כול הזמן.

בנוסף יש לי עוד הרגשה שהוא לא באמת נפטר .

אני צריכה את עזרתך בפיענוח החלומות , ועצה איך להתמודד עם פחד .

תודה רבה

לאה

תשובה

כשקראתי את מכתבך לא הבנתי את התחושה שלך. הרי הופעתו של אבא בחלום היא דבר משמח ומבטיח, ולא משהו מפחיד!!
הקשר שלך עם נשמתו של אבא היא דבר טבעי ומובן, הרי אבא לא מת ונגמר, הגוף מת ונקבר באדמה, אבל הנשמה חיה וקיימת.
אבא בהחלט דואג לך ולמשפחה מעולם הנשמות, ורוצה בטובתכם. כנראה שיש משהו מאד חשוב לו שהוא יודע שאת צריכה לקבל ממנו או לעשות בנוגע לכסף וכד', והוא מנסה לומר לך את זה. תבדקי עם הבוס שלו במה מדובר, (אולי קודם תשאלי את אמא או קרוב אחר שיודע ) ותשמחי את אבא.

טוב שלא ראית אותו אחרי הפטירה, הזיכרון שלך ממנו צריך להיות כפי שהכרת אותו בחייו!

תשמחי בזה שאבא מתגלה אליך בחלום, ואם זה יקרה שוב , אימרי לו תודה וכמה את שמחה ורוצה באמת לעשות את מה שהוא מצפה ממך. ושהוא יהיה רגוע בעולם שבו הוא נמצא כעת.