חזנות

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 26/05/02 04:49 טו בסיון התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

הנני חזן של מנין בנוסח קרליבך רציתי להפנות את תשומת לב הרב לעניין הבא.

הרבה פעמים יוצא לי ולכלל החזנים לחזור על מילים כתוצאה מניגון הבנתי שהדבר פסול במיוחד בקדושה של תפילת שמונה עשרה ,האם אנחנו מביאים את הציבור לידי הכשלה?

ערן.

תשובה

בפסוקים בהם מופיע שם השם אין לחזור על מלה פעמיים.אולם אפשר לפזם את המנגינה במקום החזרה על המלה.
וכאן אולי המקום להזהיר את הש"צ שלא יחשוב רק על התווים,אלא יחשוב בד בבד על תוכן המשפטים שמוציא מפיו.
והקב"ה ישמע ויקבל תפילתינו ברצון.