חופה כפולה

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 16/12/12 13:38 ג בטבת התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני דתיה וארוסי חילוני. מסיבות שונות אני רוצה לערוך את טקס החתונה באופן מצומצם בביתי ואילו ארוסי נחוש לקיים מסיבה גדולה. הפשרה הייתה קיום החופה בבית כדת וכדין ומספר ימים לארח מכן קיום המסיבה באולם אירועים. אולם, רציתי לשאול במידה ונחליט לערוך בנוסף לטקס היהודי דתי טקס חילוני כלשהוא אשר לא יהיו בו ברכות או שבירת כוס וכד', האם מדובר בביזוי הנישואין ?

בתודה מראש,

רחלי.

תשובה

בס"ד

מזל טוב

אין לערוך טקסים אשר כול מטרתם היא לבעות בערכי היהדות ובמסורתה
אפשר לערוך סעודת שבע ברכות חגיגית ומיוחדת ולברך בסיום הסעודה את 7 הברכות ברוב עם
טקס חילונטי או כל דבר תחליפי אחר מחלל את כבוד תורתנו וחכמינו ז"ל

שיהיה הרבה הצלחה
בברכה