חולמת על סבא שלי

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 27/04/13 11:35 יז באייר התשעג

שאלה

שלום שמי טל

חלמתי חלום לפני יום הזיכרון על סבי שנפטר (לא הכרתי אותו)

החולם -

סבי בא אלי אל החלום ישב לידי עם כיפה דיבר אלי נתן לי חיבוק ואמר לי אני מאמין בך ושומר עליכם מלעמלה...ופשוט נעלם !

רציתי לדעת איך זה שתמיד לפני יום כיפור הוא בא לחלומות שלי ואיך זה הגיוני שאני מרגישה געגוע כלפיו אם לא הכרתי אותו ?

תודה טל

תשובה

שלום רב

חלומות מעורבות מדמיון ומכוח עליון. בדרך כלל הדמיון הוא המשמעותי ביותר, רק לעיתים נדירות יש בחלום מעין נבואה שאפשר לפרש אותה ולדעת מה המשמעות שלה.

כנראה את חולמת על סבא שלך כי יש משהו בך שרוצה היה להיפגש איתו. אולי בבית שלך דיברו ועדיין מדברים עליו ועל דמותו ומעשיו. אולי יש בתוכך איזו הערצה סמויה או גלויה לסבא שמעולם לא ראית.

מאוד הגיוני שהחלומות יהיו דווקא בזמנים הנוגעים לזיכרון המתים או לחשבון נפש שאנו עושים עם עצמנו.

אם החלום מאוד מפריע לך ואת מרגישה צורך, את יכולה לעשות הטבת חלום.

אריאל
(המשיב אינו רב)