חוה"מ סוכות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/09/12 16:38 ח בתשרי התשעג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום רב

אני בכיתה י"ב וקצת אחרי חוה"מ סוכות יש לי מבחן במתמטיקה ויש לי 2 עבודות הגשה שאני צריכה להגיש אותם לאחר סוכות האם מותר לי לכתוב ולתרגל בחול המועד סוכות?

תודה רבה וגמר חתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה.
מצטער שקיבלתי את שאלתך רק אחר החג, ועכשיו היא כבר רלבנטית לגבייך. עם זאת, באופן עקרוני כתיבה אסורה בחול המועד אלא אם כן, היא בגדר דבר האבד, או כתיבת דברי תורה ויש חשש שיישכחו בלי כתיבה.
בכל מקרה של שיעורי בית צריך לבחון בכנות אם הם עונים להגדרות הנזכרות. בדרך כלל – אפשר לדחות את העבודה עם קצת מאמץ לאחר החג.
כל טוב.