חברת כבלים וסוכות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/05/12 11:55 טז באייר התשעב

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת אם זה בסדר לעבוד בחברת כבלים למשל הוט, (לא בשבת), כי הרי בעצם יש אנשים שמשתמשים בזה בשבת.

שאלה שניה, מדוע חג הסוכות רומז לימות המשיח?

תודה רבה,

בברכה,

פז

תשובה

שלום

א.מותר. אך עד שאתה שואל מצד שבת שאל מצד התכנים של עריות ואלימות שיש בכבלים. אולם גם מצד זה נראה שמותר, משום שיתכן שהלקוחות יביטו בתכנים ראויים בערוצים לא בעיתיים

ב.חג סכות מבטא את האמונה שלנו בד' במדבר ואת האמונה של ד' בנו. וזהו ימות המשיח- ביטוי האמונה ההדדית בית הדוד לרעיה, בין ד' לכנסת ישראל, בכינון ממלכת ישראל בהופעת שכינה

כל טוב