זיווג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 06/08/10 00:15 כו באב התשע

שאלה

שלום!

קודם כל, תודה רבה!

אני בת 20 עוד חודש..ובזמן האחרון התחלתי לחשוב ברצינות על להתחיל לצאת.

לא יודעת איך להסביר אבל אני מרגישה שאני רוצה כבר להקים את הבית שלי , את המקום שלי עם בעלי.

אני מסיימת שירות אוטוטו ואתחיל בע"ה מדרשה אחרי החגים.

אני משתדלת להקדיש פעמיים-שלוש בשבוע לתפילה על הזיווג שלי.

יש עוד משהו שאני יכולה לעשות לקראת כל העניין?

אני רק רוצה באמת למצות את הזמן שיעבור עד שאכיר את בעלי , ולא להרגיש שהכל מושך לשם ושהרגע של החתונה זה הרגע וכרגע הכל זה סתם. איך אני עושה את זה? באמת להתעסק במה שאני עושה עכשיו ולהפסיק לחשוב "מתי זה יגיע?" איך? זה קשור לאמונה שלי בה'?

תודה! שבת שלום.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. ראשית, את לא צריכה להסביר למה את רוצה כבר להקים בית!!

ב.מה לעשות ? ללמוד מעט על ענין הזוגיות, אין צורך לחרוש הרבה ספרים.

ג. תפילה מאוד חשובה,
רק לא ליצור דמות של בחור שאותו את מדמיינת שכך הוא צריך להראות,
דמיון זה יכול להפריע בפגישות, במיוחד הראשונה.

ד.כתבת שאת רוצה "למצות את הזמן", ולא "שהרגע של החתונה זה הרגע וכרגע הכל זה סתם"
אכן לא רק המטרה חשובה אלא כל הדרך אל היעד הוא תהליך חשוב ובונה,
זהו תהליך של בירור עצמי,
תהליך של יצירת קשר בם בן זוג, רכישת הרגלי תקשורת, הבנה, קבלה ועוד הרבה מיומנויות חשובות לבנין זוגיות טובה.
במפגש עם אדם אחר מתבררים נקודות חדשות בנפש שלא מגיעים אליהם לבד,
(אגב, גם אם בסופו של דבר ההצעה לא מגיעה לכלל מימוש והחלטה, כל מפגש עם אדם מעורר אותנו לשים לב לנקוות חדשות בנפש, וזו הזדמנות ללמידה אישית)

וכיון שתמיד נמצאים בתהליך, אין את החלוקה של הדרך והמטרה הכל ענין אחד,
וכשיגיע הזמן ותהיה בשלות מתאימה תבא גם החתונה.

בעזרת ה',

בברכה,