זיווג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/08/10 13:56 כה באב התשע

שאלה

בס"ד

שלום לך כבוד הרב!

ברשותך, אשאל:

אני רווקה בשנות ה- 30 לחיי, מסורתית ועומדות בפניי שתי אפשרויות לזיווג:

האחד - בחור שאני מכירה המון שנים שהיה לי כידיד ונוח לי איתו אבל הוא חילוני.

השני- דיברי איתו בטלפון וראיתי תמונה והוא נראה ונשמע נחמד אבל ההרגשה הכללית היא לא כ"כ נוחה אבל הוא דתי.

מה אתה מייעץ לי? במי עליי לבחור?

אודה לתשובתך.

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום לשואלת,

א.כתבת שנח לך עם הבחור החילוני, אכן זו הרגשה טובה להתחלה של זוגיות,
יחד עם זאת צריך לדעת שהנושא הדתי הוא מאוד דומיננטי בעיצוב צביון המשפחה,
החגים ,אירועים משפחתיים, חינוך הילדים.טהרת המשפחה.
כעת את לא מרגישה את הפער כי כל אחד חי לבדו אבל כשמגיעים לבנות את המשפחה הדברים יצופו.

ב. ביחס לבחור השני אי אפשר לפסול על סמך הרגשה בלבד, תנסי להפגש, לפעמים פנים אל פנים
זה שונה משיחת טלפון. גם אם לא יתאים, לפחות את יודעת שניסית.

בברכה,

דני ארגמן