זוגיות

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 17/10/14 13:46 כג בתשרי התשעה

שאלה

שלום רב.

אני בת 19 ובשנה שנייה של שירות לאומי.

אני כבר כמה שנים בתהליך של בניית הנפש שלי,ולאט לאט אני מבינה עוד דברים על עצמי ומתמודדות עם אתגרים שמקדמים אותי.

אבל,יש בי חששות,תאוות,ופחדים.

אני רוצה בעז"ה להתחיל לצאת לדייטים בסוף שנה.

אני חושבת שבסוף שנה אני אגיע מספיק ליציבות נפשית. אבל פתאום יש בי תהיות,השנה אני משרתת בתל אביב ואני נתקלת בהמון אנשים מוזרים ולא שגרתיים-לסביות והומואים, אתאיסטים וחוזרים בשאלה,הומלסים,וכ'ו.

ויש כמה שממש גרמו לי לתהיות וחששות,אחת מהם היא לסבית שגם חזרה בשאלה שעושה איתי שירות באותו תחום.קשה לי להבין אותה מצד אחד ומצד שני זה מעלה בי חשש שאולי גם בי למרות שאני כן נמשכת ואוהבת גברים יש צד שגם אוהב בנות..,איך אני יודעת שחיבור מאוד חזק עם חברה טובה זה לא ברמה כבר של התאהבות?למה אני מרגישה מצד אחד חיבורים מאוד חזקים לאיזשהו בחור(נפשי ופיזי) רק מדיבור איתו ומנגד יום אחר כך יש בי חששות?למה אני חולמת בטירוף על זוגיות וילדים ומשקיעה המון המון בכדי לבנות תעצמי ולהכין תעצמי למען זה ופתאום חשש קטן מפחיד אותי בטירוף?איך בכלל אפשר לא לפחוד מכל הקשר הפיזי שיהיה לי עם בעלי בעז"ה ואיך שזה יהיה ומה עושים אם בחיים אפילו לא נגעתי בגבר שלא מהמשפחה..?

האם זה טבעי שיש רגעים שיש בי רצון עז לקיים כבר יחסים? איך אני יודעת שאני בדרך נכונה ובבריאות נפשית?

ומתי אני יודעת שזה הזמן הנכון לצאת?האם רק כשאני יהיה בלי חששות אפשר להתחיל לצאת או שזה טבעי שיש חששות והם יעלמו עם הזמן?

סליחה על האורך,פשוט זוגיות ומשפחה זה הדבר הכי חשוב מבחינתי וכל הבלאגן הזה שיש לי פתאום בלב ובשכל מקשה עליי..תודה:)

תשובה

שלום וברכה,

את נוגעת בשאלות רבות מורכבות וכבדות משקל.
אין ספק שאת בדרך הנכונה, ובעז"ה את תוכלי לבנות משפחה וזוגיות טובה, אך חשוב לא להתבלבל בדרך.

משאלותייך הרבות ניכר שרובץ עלייך עומס רב של מפגש יומיומי עם דברים שונים. המפגש שלך עם כל כך הרבה אנשים מבלבל אותך. עומס הדמויות התל-אביביות שאת מתארת לא תמיד נותן את הכוחות לבנות נכון את הנפש.
הייתי ממליץ לך לנסות להתרחק מכל הדמויות המבלבלות הללו, אחרת גם בלי שתרצי את עשויה למצוא את עצמך שם, כפי שכתב הרמב"ם: "טבע האדם להימשך אחר החברה". תנסי למצוא חברות טובות שבראש שלך, שיחד תתקדמו בעשייה חיובית בשירות הלאומי עם קשר לעולם של תורה.

לגבי החשש שמא יש לך נטיות כלפי בנות ולא כלפי בנים, החשש הזה לא צריך להעסיק אותך. נטיות חד מיניות, קיים אצל אחוז קטן באוכלוסייה, ואין סיבה להעצים אותו. אינך צריכה לגעת בגבר כדי לדעת שאת רוצה להתחתן כדת משה וישראל. אל תתני למחשבות פסולות לבלבל אותך.

השאלה האם להתחיל כעת להיפגש עם בנים למטרת חתונה היא שאלה מעולה, אך לא אוכל לענות לך מבלי להכיר את אישיותך.
ובכלל, יהיה קשה לענות על כל שאלותייך המורכבות והחשובות מבלי להכיר אותך באופן אישי.

הייתי ממליץ לך לנסות למצוא איזו מדרשה שתתחברי אליה שתתמלאי שם בתורה והכוונה נכונה.
במקביל או לחלופין תחפשי רבנית או רב שתתייעצי איתם, ויכוונו אותך באופן אישי בכל הלבטים השונים בהמשך דרכך לבניית אישיותך ומשפחתך בעז"ה.

בברכת שנה טובה והצלחה בכל מעשה ידייך,
הלל מרצבך