התקרבות לדת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 21/09/16 17:24 יח באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,הבן שלי חייל, בעקבות משבר אישי לפני כחצי שנה התחיל להתעניין בדת ולהניח תפילין.חובש כיפה,מגדל זקן, שומר כשרות ושבת.

אנחנו לא מנהלים אורך חיים דתי אך מכבדים את החלטתו של בנינו ובחירת על מנת לשמור על הקשר איתו. בכנות חשבתי שמדובר במשהו חולף. בהסכמה החליט בנינו לעבור לגור עם סבא שלו כדי לשמור את השבת וכדי שנשמור על שלום בית.

רציתי לשאול האם במסגרת הצבא תהיה לו אפשרות לקבל הכוונה בנושא הדת? בצבא הוא מקפיד להניח תפילין ולהתפלל, והאם הוא יכול להמשיך לגדל זקן במסגרת הצבא (התגייס עם זקן)?

תשובה

לשואלת שלום
כל הכבוד על הרצון לאפשר לילד לבחור באשר יחפץ. חשוב מאוד לשמור איתו על קשר ולבקש שיגיע לבקר בבית בכדי לשמור על הקשר המשפחתי, התמיכה והבטחון בזמן השירות.
בצבא קיימת בכל גדוד מחלקת רבנות, בה יוכל בנך לקבל תמיכה והסברה. ברבנות הצבאית יש קו הפעיל 24 שעות בטלפון 0529-414-414.
לגבי גידול זקן, על פי פקודה חייל דתי המעוניין לגדל זקן מטעמי דת רשאי לעשות זאת. גם בנושא זה כדאי לפנות לרבנות הצבאית.
בשורות טובות