התאמה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 26/07/10 17:18 טו באב התשע

שאלה

צהריים טובים.

לפני כמה חודשים נכנסתי אל קשר עם בחור מקסים. בהתחלה הייתי קצת מסונוורת אבל עם גלגלי הזמן ודיבורים הרבה, התמתנתי ודברים התחילו להתאזן...

עכשיו., אני לא יודעת כמה זה קשור להתאהבות הראשונית אבל איכשהוא בנינו לעצמינו מעין היררכיה בקשר. כאילו הוא מוביל ואני מובלת וכנועה כזו-תוך כדי שהכל פתוח.. מדברים על הכל, אוהבים מאוד, ובכל זאת-ההחלטות והצעדים כאילו שלו בלבד. וזה לא שלא דיברנו על זה וניסינו הרבה מאוד פעמים לתת לי את המעין סמכות ופשוט לא עבד....-מה שהביא אותי למצב תלותי-שעוד יותר הקשה עלינו.

אז נפרדנו. כי ראינו שצומחת לה אי-הדדות חזקה מאיתנו ושעם הזמן אני רק נשענת עליו עוד.

חלפו חודשים וחזרנו. בהתחלה היה כאילו דברים הסתדרו ודף חדש לפנינו.. אך כעבור זמן לא ארוך המצב חזר על עצמו. זה כואב לשנינו ואין מושג מה אני אמורה לעשות.

אני מרגישה שהנשמות שלנו קשורות מאוד ושהיה לנו שתיל יפהפה שלא ידע איך לצמוח.

אני אשמח לקבל דעה (תשובה?).. האם זהו מצב בלתי הפיך? אני מרגישה כאילו באמת אין לי שליטה בקשר ואני כמו כבשה. במה אני אמורה להלחם? הוא מושיט יד לעזור לי ושנלך שווים ואין לי עכשיו יד ואני לא יודעת איפה מוצאים יד וכל פעם שאני תופסת שבעצם אני תוקעת את לבלובו של אור גדול נהיה לי יותר נאחס וקשה לי עם עצמי מאוד. (אני מדמיינת חופה מהממת שנופלת עלינו וזה כואב)

אני מקווה שהענינים לא מסובכים מדי ושקיבלתם בהבנה.-אם צריך פירוט או הרחבה\הבהרה אשמח מאוד...

בשורות טובות. תודה.

תשובה

ב"ה,

לשואלת שלום,

א.ראשית, זה טוב מאוד שיש ביניכם שיחה פתוחה ומוכנות לעבור תהליכים שבונים זוגיות.

ב. יחד עם זאת את לא יכולה להרשות לעצמך לאבד מעצמיותך ולהרגיש - באיזשהו שלב - תלותית שלא נוטלת יוזמה.

ג. ניסיתם להתמודד עם הקושי ולא הלך, אכן לפעמים אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים, לכן אם כוונת הקשר למטרת נישואין הייתי ממליץ לכם ללכת ליועץ/ת זוגי/ת ולנסות לברר יחד האם יש מקום להמשיך את הקשר? ואם כן מהם התהליכים שאתם צריכים לעבור על מנת לקדם את הקשר הזוגי?

בברכה,

דני ארגמן