הריון

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 18/01/15 14:47 כז בטבת התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

היני בת 27, נשואה כבר שנתיים וחצי.

כבר יותר משנה אני ובעלי מנסים להכנס להריון ללא הצלחה.

עשינו את כל הבדיקות שהרופאים שלחו אותנו והכל תקין.

לאחרונה הייתי אצל רופא מומחה שאבחן אותנו כסובלים"באי פריון בלתי מוסבר".

חשוב לציין שאני ובעלי שומרים נידה.

המחזור שלי הוא כל 28 (יום יומיים פלוס מינוס).

שהרופא שאל אותי מתי אנו מקיימים יחסי אישות אמרתי לו שאני שומרת נידה ולכן זה יוצא יום לפני הביוץ(הטבילה).

הוא אמר שהסיכויים עולים כשאר מקיימים יחסי אישות כמה ימים לפני חלון הביוץ מכיוון שאלו הימים הפוריים ביותר, וביקש שאנסה ונראה אולי זה יעזור.

אך מכוון ואני אישה מאמינה אמרתי לו שאתייעץ עם רב בנידון.

אני יודעת שהכל מהבורא ישתבח שמו אבל השאלה האם אני לא צריכה גם לעזור לעצמי כדי שהוא יעזור לי?

אשמח לייעוץ והכוונה בנושא.

תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, אביע את השתתפותי בצערכם.
אין ספק שאתם עוברים תקופה לא קלה של רצון לממש את זוגיותכם ולזכות לפרי בטן, וכשהדבר לא עולה יפה, התחושה היא קשה מנשוא.
גם אבותנו (אברהם ושרה, יצחק ורבקה, רחל, וחנה) לא זכו לפרי בטן מיד, והכתוב מתאר את הקושי והסבל שהם עברו.

לגופה של שאלה,
אכן אנו מאמינים ב-ה' יתברך, בתורתו ובדברי רבותנו זכרונם לברכה, ולא נקל חלילה נגד דבריהם.
אלא שהיום ישנם מספר דרכים שונות להצליח לעקוף את הנושא באופנים שונים.

הייתי שמח לפרט יותר, אך אעדיף להפנות אותך למומחים בתחום, הלא הם "מכון פועה".
יש להם את הכלים והמידע לעזור לאנשים שנמצאים בדיוק במצב שלכם.
כבר אלפי זוגות עברו תחתם, והם נתנו את המענה היעיל כדי לזכות לפרי בטן באופן המקצועי ביותר, ובמסגרת כללי ההלכה. לכן אעדיף שתפנו ישירות אליהם:

המספר הרשמי של מכון פועה הוא: 026515050

האתר שלהם הוא:
http://puah.org.il/ContactUs.aspx

דוא"ל שלהם לפניות:
info@puah.org.il

בתפילה שה' הטוב יזכה אתכם לראות בקרוב בפרי בטן, ואם חלילה לא הסתדרת עם הפנייה למכון פועה אשמח לנסות להמשיך לעזור.

בברכה רבה
הלל