הקלטה

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 14/09/12 16:20 כז באלול התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב..

יש דבר כזה בחברת "הוט ו "יס" שאפשר להקליט סרטים שבוע לפני אפילו...ככה שאם אתה רוצה להקליט סרט אתה לוחץ וזה מקליט לבד..והוא לא מפעיל נורה אדומה או משהו כזה..רגיל...עכשיו אם אני רוצה להקליט ביום שישי בבוקר שיהיה לי למוצאי שבת אני מקליטה סרט שמשודר בשבת...ככה אני יכולה להנות מהסרט בלי לחלל שבת...האם מותר לי?

חשוב לציין שההקלטה מתחילה זה לא מפעיל נורה אדומה או משהו כזה,זה לא מפעיל אור או משהו..

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום

מבלי להיכנס לדיון על צפיה בטלויזה ועל התוכן, אענה בע"ה רק בנושא השבת-
אם הכל מכוון מראש ואין נגיעה הוא עזרה להפעלה בשבת אזי מותר להנות מההחלטה האוטומטית

חתימה טובה