הפסקת טיסות שדבה דב

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/01/08 11:55 כו בטבת התשסח

שאלה

לרב שי פירון שלום רב

מה דעת הרבלהוראת הרב של חיל האויר להפסיק את עבודת הפקחים החילים בשבתות בשדה דב

האם ההוראה מוצדקת הלכתית או שיש בה התעלמות מפיקוחנפש בעבודת הפקחים למניעת תאונות אויר בשבת

כשהייתי במילואים בחרמון היינו יוצאים בשבתות לשמור על מטיילים שגלשו בחרמון ללא שום ספק הרב החטיבתי היה אז הרב אברהםנריה זצ"ל

תודה ושבת שלום

תשובה

ב"ה

שלום,

אינני מצוי בפרטי הנסיבות, מה היה נהוג עד עכשיו ומה השתנה.
ככלל, אין מקום לשינוי נוהג שהיה מקובל אם יש בו גרם פיקוח נפש.
אומנם, זו שאלה גדולה אם להיות שותף לחילול שבת פעיל, מתוכנן מראש.
אבל, דומני שעיקר השאלה במקרה זה עוסקת בשאלה ה"איך" ולא בשאלת ה"מה".
אני מאמין שניתן להגיע לתיקון גדול בענייני שבת בהדברות ובעבודה משותפת.

בברכה

שי