העיר חברון

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 31/12/14 15:56 ט בטבת התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב (:

קודם כל ברצוני לשבח את העבודה שלכם פה באתר ! היא נחוצה ועוזרת כל כך אז תודה רבה !

אז ככה, אני לא יודעת אם זה אולי יותר מידי דמיונות או דרמטי,

שמי מיכל, בת 17 , ואני זוכרת שמכיתה ט ככה הרגשתי שאני מחוברת לדוד המלך - מהלמידה אליו ראיתי דברים משותפים ותמיד הרגשתי מחוברת .

לאחרונה, יש לי רצון עז מאוד שכשאני יהיה גדולה לגור באיזור חברון או בחברון עצמה. זה בוער בי מאוד. אני יכולה לבכות מרוב שאני כל כך רוצה. בכלל מעניין אותי כל מה שקשור לאיזור ואני ממש רוצה לעשות שם שירות.

מעניין אותי- יכול להיות דבר כזה? אני מרגישה שאני צריכה ללכת בדרך של דוד המלך , ההכנסת אורחים שיש בעיר הזו , הכל אני מרגישה שאני שייכת לשם. מזה אומר? בכלל מה המאפיינים של העיר חברון מבחינת התורה ? מישהי אמרה לי פעם שאדם נמשך לאיזור שהשבט שלו היה בו, יכול להיות?

ובכלל, האם מותר לגור בחברון? זה לא פיקוח נפש?

מה אתה חושב? תודה רבה !

תשובה

שלום מיכל,

אשרייך שאת אוהבת את דוד המלך.
דוד מלך ישראל הוא אחת מדמויות המפתח של עם ישראל. ולא בכדי הוא נבחר שמזרעו יקום מלך המשיח.

לגבי המשיכה שלך לדמותו, זה דבר נפלא, וחשוב לדבוק בדרכו.
כפי שאת מתארת, ייתכן שיש בך מניצוץ דוד המלך, או חיבור רוחני אחר שאיננו מבינים בו.

לגבי שירות לאומי בחברון, אכן זו תהיה זכות גדולה בלא כל ספק. יש בכך מעלה גדולה וחשובה.
אך יש לציין שדמותו של דוד המלך יותר קשורה לירושלים, ולבניית המקדש. אך בהחלט אם לבך הומה לחברון, גם שם מאוד חשוב להיות.

לגבי המגורים בחברון, זו מצווה גדולה לגור שם.
כפי שכותב הרמב"ן: "שלא נעזבנה בידי זולתנו מן האומות". וכבר כתוב בגמרא שארץ ישראל נקנית בייסורין. תושבי חברון ושאר יהודה ושומרון מזכים את כולנו במסירותם להיאחז בכל חלקי ארץ ישראל.

בברכה רבה