הנקה חלקית בתשעה באב

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 04/08/14 14:55 ח באב התשעד

שאלה

שלום,

אני מניקה חלקית, כלומר, התינוק אוכל גם אוכל אחר מוצק וגם יונק.

אני חלשה מטבעי, וההנקה גורמת לי לצמא ורעב מוגברים.

האם ישנה אפשרות להקל בצום ט באב אם ארגיש חולשה?

תודה

תשובה

שלום וברכה,

באופן עקרוני מינקת חייבת בצום תשעה באב, ואף שהצום קשה יותר למינקת, מפני שההנקה גורמת לאיבוד נוסף של נוזלים, מכל מקום עדיין אין היא נחשבת חולה.
וגם התינוק אינו סובל מהצום, מפני שאם אימו היא מהמיניקות שחלבן אינו מתמעט בצום, ודאי לא ירגיש דבר; ואם חלבה של אימו מתמעט בצום, תוכל להוסיף לו מים ממותקים או דייסה, וכך לא יסבול בצום.

העצה הטובה לרוב הנשים שחלבן מתמעט, שידלגו על שתי הנקות לסירוגין. כלומר, אישה שמיניקה כל שלוש שעות, תניק בעשר בבוקר, ובשעה אחת תיתן לו תחליף, ושוב תניק בארבע, ושוב תיתן תחליף בשעה שבע, וכך לא תסבול כל כך מהצום וחלבה לא יתמעט.
אם המינקת תרגיש בצום חולשה עד שתצא מגדר מינקת ותהיה כחולה - מותר לה לאכול ולשתות.

ולכן במקרה שלך, אציע למעט בהנקה ככל האפשר כדי לא להקשות על עצמך, ואם את חשה שההנקה הכרחית לתינוק תניקי, ואם תרגישי שאת חלשה באופן חריג מסתם אדם שצם תאכלי.
בתפילה לישועות ונחמות,