הלכות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/08/10 00:44 כד באב התשע

שאלה

שלום רב

א. ללמד אנשים להניח תפילין אפשר ביום שבת ובלילות?

ב. מה אני יכול לעשות אם יש לי ניפוח דווקא שאני בבית כנסת ואם אני ייצא אני לא אספיק להגיד תפילות כי הציבור רץ

ג. מה פירוש המילה גיזה?

ד. ומה לעשות כשאני עייף ואני מתפלל וסגרתי עיניים לכמה שניות פקחתי ואיני זוכר איפה אני בדיוק בתפילה

ה. עכשיו תראה,אני בבית חילוני ואני מתחזק

רציתי איזה ספר טוב שממנו אני יוכל להקריא כל שבת משהו ושהמשפחה תהנה מהדברים שלי ולא תחשוב שאני מנסה לשטוף להם את המוח להיות דתיים

ו. אני ספרדי-זה בסדר להחמיר לפי המג"א?

ח. מה אני צריך לעשות לגבי לחם ופירורים?

פירורים אפשר לזרוק?

ט. מה הכוונה במעשר עשירית (אם אני אוכל ענבים מאיפה אני יודע מזה עשירית?)

מזה מעשר ראשון ומעשר שני

מקצה שלוש שנים?

י.שוסע שסה מעלה גרה מפריס פרסה מה הכוונה ?

יא.אם אני בסוף תפילת עמידה באיזור של אלוקי נצור לשוני מרע והציבור בקדיש לענות אמנים והכל רגיל?

כל טוב

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

א. בלילה מותר בשבת אסור.
ב. אם כוונתך להפחה, אין צורך לצאת מבית הכנסת רק להתרחק קצת מאנשים שלא יפריע להם.
ג. גיזה – באיזה הקשר נאמר?
ד. לפי המקום בסידור.
ה. איני מכיר כעת ספר מתאים.
ו. אפשר להחמיר כמגן אברהם.
ז.
ח. לא לזרוק פירורים אלא לאסוף ולהניח לציפורים במקום שלא מלכלך לשכנים,
או לשים אותם בשקית ולהניח באשפה.

ט. הלכות מעשר צריך ללמוד בצורה מסודרת בקיצור שולחן ערוך בסופו.
י. מפריס פרסה – שיש לו פרסה ולא ציפונים
שוסע שסע – שהפרסה סדוקה לשנים כמו בפרה ולא כמו סוס.
מעלה גרה – שחוזרת ולועסת את מה שאכלה כבר
יא. אחרי אלוקי נצור מותר לענות קדוש, ברוך, וחמש אמנים ראשונים של קדיש. – עי' סידור חזון עובדיה בסופו.

בברכה,

דני ארגמן