הלכה

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 14/08/12 13:27 כו באב התשעב

שאלה

שלום

האם מותר להתלבש מול ברכת אשר יצר שלא כתוב בה שם השם המפורש אלא רק שם השם בצורה של "ד' " וכדומה? מדובר שכשמתלבשים נשארים רק עם התחתונים מול הברכת אשר יצר

כמו כן יש להעיר שמדובר בחבר שלי חייל שנמצא בצבא בכלא 6 והוא שאל לגבי 2 מקומות:

א. בצינוק שאין מקום אחר להתלבש והוא חייב להתפשט מול הברכת אשר יצר באם הוא יחליט לתלות אותה, השאלה האם הוא חייב לכסות את הברכה בכל פעם שהוא מתלבש

ב. לעיתים הוא בתאים שם יש מקום אחר להתלבש, אך אם הוא יתלה שם את הברכת אשר יצר הנ"ל, שאר החיילים החילוניים יתפשטו מול הברכה ולא יקפידו

בתודה רבה מראש

תשובה

בס"ד

עדיף שלא, אבל אם אין בררה אז להפנות גב

כל טוב