הלכה

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 28/06/04 00:31 ט בתמוז התשסד

שאלה

שלום אני יצחק אלבז אני חילוני מסורתי

ויש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד

אני בן אדם מאמין שכול יום שישי ושבת נוהג ללכת עם אבי לבית הכנסת וביום שישי האחרון הפלתי את הכיפה בבית הכנסת בטעות וישר הרמתי אותה ונישקתי ושמתי על הראש בחזרה לאחר שנגמר הבית כנסת חשבתי לעצמי מה כול כך קדוש בכיפה ולמה בכלל אנחנו חובשים אותה שאלתי כמה אנשים בבית הכנסת והם בגדול ניסו להגיד לי במילים גבוהות שהם לא יודעים אני ישמח אם תענה לי על השאלה שלי .

בתודה מראש יצחק אלבז

תשובה

שלום רב:
אין אכן קדושה בכיפה אבל היא מסמלת את הרעיון האומר שאדם מקבל על עצמו את מלכות ה' ורוצה לקיים את מצוות התורה מתוך ענווה המתאימה לנברא ביחס לבוראו.
מיכאל ברום.