הורדת סרטים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 13/07/14 21:44 טו בתמוז התשעד

שאלה

האם מותר להוריד סרט שממילא אני לא אקנה?

מותר להוריד סרטי גויים?

תשובה

שלום וברכה,
לגבי הורדת שירים או סרטים יש בזה מחלוקת גדולה בין פוסקי זמנינו בעניין זכויות יוצרים.

מתוך כתבה שפורסמה בעניין זה:
הרב יעקב אריאל, סבור כי אסור להוריד שירים, תוכנה או סרטים ולצרוב אותם כאשר בעלי הזכויות מתנגדים לכך.
לדעתו אסור לצרוב גם שירים וסרטים של גויים, גם אם אין אף סיכוי שהדבר יוודע לעולם,

לעומת זאת, לדעת הרב דב ליאור עונה לשאלה "האם מותר לצרוב לדיסק שירים מהאינטרנט?": "אכן, שירים שנמצאים באינטרנט הם מותרים ופרוצים לכל. לכן, מותר לצרוב אותם לדיסקים, כמו שירים מהרדיו שגם אותם מותר להקליט". במקום אחר הוא מבהיר: "ישנו מושג של אבידה ששטפה נהר. פירוש הדבר הוא שאדם ירד לרחוץ בנהר, הניח את בגדיו מחוץ לנהר, והגלים באו ושטפו את בגדיו. אדם כזה, אפילו אם הוא יצעק כל היום שהוא לא מתייאש מאבידת בגדיו, זה לא יעזור לו ומי שמוצא את בגדיו זכה בהם. אותו הדבר באינטרנט, כיוון שאין ליוצרי הסרט שליטה על-זה, זה אבוד מבחינתם, וזה כבר לא נקרא שיש להם בעלות על-זה. לכן מותר לצרוב כל דבר".

בסיכום, זו מחלוקת הפוסקים.
ולמעשה, אם ישנה וודאות שלא ירכשו את הסרט, יש מקום
להתיר זאת.

בברכה רבה,
הלל מרצבך