הוצאת דיסק שירת נשים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 17/06/05 09:41 י בסיון התשסה

שאלה

לרב אלטשולר שלום וברכה

האם מותר לאישה להוציא דיסק בו היא שרה ומנגנת?

תשובה

בע"ה
שלום רב, פשוט וברור שמותר להוציא דיסק עם שירת נשים. ברך השם שהחזיר אותנו לארצינו , ועל תקופה זו נאמר " אז ימלא שחוק פינו ולשונינו רינה"! אמנם השירה המלאה תהיה עם בנין המקדש, אבל כבר איננו יכולים לומר " איך נשיר את שיר ד' על אדמת ניכר".
נכון שיש שכתבו שאין לגבר לשמוע שירת נשים אפילו מוקלטת ועוד יש שהמחמירים אפילו אם אינו מכיר את האשה ואף אם שרות כמה ביחד, אבל כל זה לא נאמר אלא על הגבר השומע ולא על המפיקים שעושים זאת בודאי רק כדי לזכות את מי שמותר לו לשמוע , והנשים הלא הן לפחות חצי מעם ישראל. מה עוד שאפשר להקפיד שתהיה רק שירת מקהלה ואז גם רבים הפוסקים שיורו גם לגברים שאין איסור בשמיעת הדיסק.
בברכת הצלחה,
אליעזר