הופעת ד' בעולם הארצי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/06/09 21:32 כג בסיון התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

מה שלום הרב?

מקווה שהכל טוב בעזרתו יתברך!

אני זקוק להסבר מהרב איך להסביר לאנשים שהקב"ה לא נמצא באמת בכדור הארץ אלא נמצא בשפע שלו כמו שאנו למדים.

אשמח אם הרב יפרט יותר כדי שאוכל להעביר הלאה.

בכבוד רב,

עמיאל

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הנחת המוצא שלך אינה מדויקת. אי אפשר לומר על מי ש'מלוא כל הארץ כבודו' שהוא נעדר מכדור הארץ.
הכתוב אומר (אנו חוזרים על כך שלש פעמים ביום ב"עלינו לשבח") "...ד' הוא הא-לוקים בשמים ממעל ועל הארץ מתחת אין עוד".
אתה ודאי צודק בדבריך שאנחנו לא יכולים לפגוש את ד' כאן בחושים הגופניים שלנו, להצביע עליו באצבע כמו שמצביעים על השמש או על הקשת בענן.
לכן הניסוח המדויק הוא שד' לא נראה באופן מוחשי בעולם, הופעתו האין סופית לא נתפסת בחושים שלנו. אבל החושים שלנו כן יכולים להתרשם מהשפעתו בעולם. זהו השפע שאתה מזכיר: כל הטוב, כל האמת, כל היופי, כל הצדק, שיש בעולם... כל הללו והדומה להם אלו הופעות א-לוקיות בעולם, מעין ניצוצות של האור האלוקי הסמוי מהעין.
עיין עוד על כך בפרק הראשון:"צמאון לא-ל חי" במאמר 'זרעונים' ספר אורות לראי"ה קוק עמ' קיט.