דת ומדע..

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/01/08 21:06 ב בשבט התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום!

יש לי 2 שאלות קצרות אבל גם דיי גדולות..

אשמח אם תענה לי עליהן.. =)

1. האם מותר לתרום איברים?-אשמח אם תסביר לי..

(זה נכון האמונה שאנחנו צריכים להיקבר עם כל החלקים שלנו כדי שכשיבוא המשיח אז נוכל לקום שלמים, או שצריך לעשות את המצווה הגדולה הזאת של תרימת איברים ולהציל חיים רבים? )

2. האם יש גלגול נשמות? - זה נכון שהנשמה מתגלגלת וכל פעם באה בתור מישהו אחר?

וזה נכון שהיא חוזרת כדי לכפר על מעשיה בגלגול הקודם וכ'ו? (לדוג': מישהו השאיל ממישהו אחר חפץ מסויים ולא החזיר לו, אז הוא יחזור שוב בתור מישהו אחר ויצטרך לכפר על זה?- אני יודעת שזה אולי נשמע טיפשי- אבל מישהו אמר לי את זה וזה מעניין אותי..)

תודה מראש..! =)

תשובה

ב"ה

שלום,

שאלתך הראשונה פשוטה. אני סבור שחובה על כל אחד לחתום על כרטיס אד"י לתרומת איברים, ואין חסד גדול מכך.
אני מאמין שהי"ת, שיעשה את הנס הגדול של תחיית המתים, ידע 'להתמודד' עם שאלת האיברים שתרמנו, ולא עלינו להתעסק בנסתרות.
אכן, שאלת צורת התרומה צריכה להעשות בצורה ראויה. על כרטיסי האד"י יש לציין שהתרומה תעשה בתנאי שאיש הלכה יאשר שהיא אכן נעשית על פי ההלכה.
חשוב שדווקא שומרי תורה ומצוות יגלו אחריות של חסד בסוגיה חשובה זו.
ביחס לשאלתך השניה, צר לי אך אינני מבין בתחומים אלה. ולו זו, אלא שמענינת אותי העובדה שברמה האישית, אף פעם שאלות מעין אלה לא עניינו אותי. הרבה יותר חשוב בעיניי להקפיד להחזיר חפץ שלקחתי ללא קשר מה יקרה בגלגול כזה או אחר.
יש עולם נסתר, יש לו משקל מרכזי בהוויה. אך עלינו לגלות אחריות כלפי המציאות כאן ועכשיו.

כל טוב,

שי